Den 7. april 2018 var Jonna og jeg til vinsmagning i Aurum79s lokale ved QuistWine, som havde besøg af Alexandra Dionisio og Chiara Vinciarelli fra Cortona-området. De præsenterede hver især deres vine, som alle var prodoceret på basis af Syrah-druen. Vi smagte i alt 5 vine og blev trakteret med en fornem lille middag lavet af Chiara's gode ven kokken Luca Biancuci, som envidere serverede et glas Vin Santo som afslutning på en helt igennem vellykket aften.

 Sammen med præsentationen af vinene fik vi lidt fortællinger om vinproduktionen i Cortona-område, og hvorfor Syrah'en var en særlig drue i dette område. Vi startede med en lille aperitif i form af en Rose del Castagno ITG 2016 fra Alexandra og Fabrio Dionisio's vingård og derefter gik vi over til rødvinene. Først Dionisio's Castagno Syrah DOC 2016, en let, men behagelig vin med en fin smag uden den store eftersmag. Derefter smagte vi Chiara's Pollúce Syrah DOC 2016 og 2014, hvor vi fik en lille fornemmelse af hvad solen og ikke mindst lagringen gør ved vinen. Fine vine med en god eftersmag, men prisen er nok lidt for høj. Derpå var det igen Dionisio, men nu Il Castagno Syrah DOC 2014, hvor mineraler og eftersmag foldede sig fint ud.

Udover Luca's dejlige mad fik vi som nævnt også et glas Vin Santo til at slutte af på. Men udover, at det var en han selv lavede, hørte vi ikke nærme om den.