I september 2019 var Jonna og jeg på en tur til Mallorca, hvor vi boede på Hostal Sa Baroni i Banyalbufar i den vestlige del af Tramuntana-bjergene.

Vi havde planlagt en tur til vingården Butxet i nærheden af Muro. Men da vores hotelværter ringede for at aftale et besøg, måtte de desværre meddele, at man netop var i gang med høsten og derfor ikke havde tid til besøg. Vi kørte alligevel op til det nordlige af Mallorca, da vi ville en tur til Playa de Muro og i øvrigt se den centrale og nordlige del af øen. I stedet for besøget på vingården købte vi tre flasker i den velassorterede vinhandel Vinamica i den nærliggende by Lloseta, så vi kunne arrangere vores egen vinsmagning.

Vi købte en Merlot de Son Claret 2017, en Sirà de Son Claret 2016 og en Cabernet Sauvignon 2017, som var dem de havde i butikken. De kostede alle ca. 10 € og var gode, velsmagende vine. Især Cabernet'en faldt i vores smag. En typisk Cabernet, men noget lettere end vi er vandt til (det var også en 2017). Helt sikkert en vingård vi vil besøge, når vi igen er på de kanter. Og så kan vi jo også lige smage den øvrige del af deres produktion!

Vins Butxet