I Vicini Vingård


Vingården I Vicini

I september 2014 besøgte vi vingården "I Vicini" i Toscana. Vingården ligger syd-øst for Cortona, i et fladt landskab blot 3 km fra Trasimenersøen. Vi blev modtaget af ejeren Romano Antonioli, der er advokat i Rom, og som sammen med amerikaneren Andy Goldfarb, købte vingården i 2004 med henblik på at producere kvalitetsvin. Mere som en passion end som en forretning. Som han fortalte os har vinproduktionen da også givet ham "hans andet liv". Og hans begejstring var smittende, da han viste os rundt i det lille produktionsanlæg, og vi smagte på de fremragende vine. Vi blev så begejstrede for vinene, at vi besluttede at importere de forskellige vine I Vicini producerer. Det drejer sig om 5 rødvine og en rosévin.

Importen er primært til eget forbrug, men vi formidler gerne indkøb for interesserede.
Udsigt mod Cortona fra I Vicini.

Choose a location
I Vicini
Nucleo Ferretto 38,52044 Cortona, Arezzo, Italien

Historien om I Vicini

Historien begynder med at Andy Goldfarb, en Californisk iværksætter, og Romano Antonioli, en romersk advokat, tilfældigt blev naboer i Cortona. Det udviklede sig til et venskab og en beslutning om at blive partnere i et vineventyr. Med hjælp fra erfarne agronomer gik de i gang med at finde et passende jordstykke til en vingård . Der blev iværksat undersøgelser og analyseret jordbund for at finde det helt rigtige område til vinproduktion af høj kvalitet. I 2004 blev vingården Sociatà Agricola "I Vicini s.r.l." etableret i Poggio Pietraia tæt ved Cortona, Toscana, og man gik i gang med at genplante vinstokke, så der kunne komme gang i produktionen. Navnet I Vicini (der betyder naboerne) skyldes at vingården er nabo til vinmarker ejet af de to store italienske vinproducenter Antinori og Ruffino. I Vicinis vingård er på 22 ha, og ligger i en højde på 310 m over havet, 3 km fra Trasimenersøen. Alle vinstokke peger mod syd-øst. I Vicini dyrker udelukkende Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot og Sangiovese.

Omsorg og dedikation

er I Vicinis motto, og det kombineres med en lidenskab og professionalisme inden for vinproduktion.

I Vicini Vinfade.
Laudario Cortona Merlot 2016 får en anerkendelse for dens kvalitet i forhold til pris! Det er samtidig en anerkendelse af Antoniolis fantastiske vine, der uden at tømme lommerne for dem, der køber dem, fylder hjerterne hos dem, der drikker dem.
Berebene 2020 guide fra Gambero Rosso, oktober 2019
Ca'del Bosco's Vinklæder
Lombardiet, Italien