Vin er for alle, der tør lukke sanserne op og nyde. Til maden, festen eller den gode samtale. God vin er først og fremmest den, du godt kan lide - og som passer til det den er åbnet til. Glem alle de fine ord, når du skal beskrive den vin du smager - det er din oplevelse der er afgørende. Åben dine sanser og tro på din egen smag - din egen oplevelse. Men det er en god idé, at kende lidt til de forskellige druer og vintyper. Så kan det være at kendskab til vingårde og årgange kommer til senere.
Vin bliver nemmere at forstå, når du ved lidt om druer. Rødvinsdruerne er en mangfoldig familie af store berømtheder. Man kan godt gå livet igennem uden at kende de forskellige rødvinsdruer. Men det ville være synd. Røde vine har deres farve fra de blå druers skind. Farven og farveintensiteten har til dels noget at gøre med, hvor tyk, mørk og farverig drueskallen er, og med hvor længe drueskallerne har fået lov at ligge med den første druemost - dvs. det, som senere bliver til egentlig vin. Det betyder også, at skindet har en del mere indflydelse på rødvine end på hvidvine. I druernes skal sidder der udover farve også tannin (garvesyre), som giver en mere eller mindre udtørrende fornemmelse i munden. Tanninerne er hovedansvarlige for, at de fleste røde vine kan udvikle sig over tid.
Billeder mv. er hentet fra Wikimedia Commons, Creative Commons o. lign. Public Domains. Hvis du er rettighedshaver til illustrationer og mener, at dine rettigheder er overtrådt, må du henvende dig til ObscureEmail, og de vil straks blive fjernet.
I Vicini Vin
I Vicini Vine
VinKøb
VinSmagning
IdéHistorie
Filosoffer i tidsperioder
Om Revolution
Revolution/Oprør efter 1775
Jonna Brandhøj Malerier
Eksempler på Malerier
Eksempler på Strikvarer